Це голосування відбувається дуже спокійно у порівнянні з попередніми, повідомив сьогодні на брифінгу народний депутат Микола Качур, передає прес-служба `Нашої України`.

`І одна з причин - законодавчі зміни, які звели до мінімуму можливість фальсифікацій та використання адмінресурсру`, - наголосив народний депутат.

Він також зазначив, що спокій в регіонах відмічають і керівники регіональних штабів.

`Перед повторним туром ми отримали змогу працювати зі списками виборців. Нами була розроблена система звірки цих списків. Завдяки цьому в деяких округах нами виявлено до 12.000 подвійних прізвищ. Це чиста фальсифікація – наприклад, може співпадати усе, крім нумерації квартир. Ми виявили таких 208 тисяч 434 людини. Але не в усіх комісіях нам вдалося взяти такі протоколи. Ми маємо друковані версії і після виборів збираємося продовжити аналіз, аби виявити усі методи фальсифікацій`, - підкреслив Качур.

`Списки, які були викривлені 21 грудня, продовжують впливати і зараз. На цих виборах люди також не знаходять себе у списках. В Черкасах, ТВО №98, ДВК №36 – голосує військова частина, яка не була зареєстрована до виборів. Зараз цим займається ЦВК. `, - повідомив він.

`Також є проблема роботи членів дільничних комісій з інших регіонів. Ми скористалися правом екстериторіальності, і багато членів дільничних комісій виїхали працювати в інші області. Було проблема з транспортуванням цих людей і їх проживанням. У наших людей є проблеми з розміщенням в Донецькій та Луганській областях, тоді як у Чернівецькій, Львівській та Івано-Франківській областях оприлюднена спеціальна заява штабів про сприяння людям, які прибувають працювати на виборчих дільницях від Януковича`, - розповів народний депутат.

`В Черкасах, ТВО №203 двома автобусами їздить група людей з Донецька, які намагаються зареєструватися спостерігачами. Вони не спостерігачами. Але вони їздіть та складають протоколи про те, що їх не пускають на дільниці здійснювати спостереження. Ми супроводжуємо цю групу і скрізь роз`яснюємо, що вимоги цієї групи безпідставні, вони не були зареєстровані до 22 грудня`, - сказав народний депутат.

`У Південно-східних областях у нас зареєстровано 23400 спостерігачів з інших територій, в основному це Центральна Україна. У Донецькій області ми практично відмовилися від спостерігачів із Західної України. Там в основному працює Чернігів, Харків, Одеса, Дніпропетровськ`, - розповів Качур.

`Наші опоненти також мали проблеми з транспортуванням своїх членів дільничних комісій. Вони звикли до того, що їх переміщення забезпечує влада, аж до поїздів. Зараз, коли, такої можливості не стало, частина людей з штабу опонентів просто не доїхала до областей, де вони мали бути членами дільничних комісій`, - підкреслив він.


Прес-служба `Нашої України`