Кандидат у президенти Віктор Ющенко критикує рішення Конституційного Суду, що розширило коло осіб, які мають право голосувати вдома. `Ложкою дьогтю було вчора рішення Конституційного Суду`, - сказав Ющенко після голосування на виборчій дільниці. На його думку, рішення, яке раніше прийняв Верховний Суд, уже дає всі підстави для проведення чесних виборів. Ющенко зазначив, що після цього рішення `ми попросили всі місцеві штаби забезпечити транспортом всіх бажаючих проголосувати інвалідів`.

Учора Конституційний Суд скасував статтю прийнятих депутатами поправок до закону про вибори, що дозволяла голосувати за межами виборчих дільниць тільки інвалідам першої групи, які не можуть самостійно рухатися. Прихильники Віктора Януковича наполягали, що такі поправки порушували права мільйонів виборців. Водночас Конституційний суд учора не задовольнив вимогу авторів подання визнати нелегітимною статтю, за якою значно зменшили кількість відкріпних талонів у 3-му турі – раніше їхня кількість становила 4% від числа виборців, внесених у списки для голосування, зараз — 0,5%.

Як зазначає українська служба Бі-Бі-Сі, після оголошення рішення суду його голова Микола Селівон сказав: `Конституційний суд поставив крапки над `і` і підтвердив, що виборчий процес здійснюється відповідно до Конституції. Тепер ніхто й ніколи не скаже, що майбутній Президент обраний – нелегітимний`.

Громадське радіо