Народний депутат України Микола ТОМЕНКО вважає, що сформований Віктором ЯНУКОВИЧЕМ `своєрідний `потєшний` штаб на чолі з Тарасом ЧОРНОВОЛОМ не матиме ні фінансових, ні організаційних можливостей здійснювати виборчу кампанію`. Про це повідомляє пресс-служба Центрального штабу Віктора ЮЩЕНКА.

На думку М.ТОМЕНКА, `було б правильним ввести до штабу все `потєшноє` політичне військо, задіяне у виборчій кампанії ЯНУКОВИЧА. Тобто - екс-кандидатів у президенти Романа КОЗАКА, Дмитра КОРЧИНСЬКОГО, Олександра ЯКОВЕНКА, Олександра БАЗИЛЮКА, які, як кажуть експерти, за кошти та з допомогою медіа ЯНУКОВИЧА-МЕДВЕДЧУКА озвучували позицію донецького клану та брали відповідальність за політичну рекламу і поліграфію, спрямовану проти Віктора ЮЩЕНКА`.

Як зазначив М.ТОМЕНКО, більш цікавим є те, хто буде працювати в реальному штабі В.ЯНУКОВИЧА. У зв`язку з цим він нагадав, що Верховний Суд прийняв рішення про причетність команди В.ЯНУКОВИЧА до фальсифікації виборів. `Це в свою чергу означає, що, зокрема, Андрій КЛЮЄВ та інші керівники виборчої кампанії В.ЯНУКОВИЧА повинні відповідати перед законом за організацію фальсифікацій. За таких умов залишається загадкою, хто ж реально забезпечуватиме прийняття головних рішень виборчої кампанії, тобто - фінансування, організаційних заходів проведення виборів щодо голосування, спостереження тощо`, - сказав народний депутат.

`Незрозуміло, як активно працюватимуть в команді В.ЯНУКОВИЧА і російські політтехнологи – автори концепції двох Україн та пропагандисти ідей сепаратизму. Проте, за будь-яких обставин для всіх очевидним є те, що В.ЯНУКОВИЧ переживає серйозну кризу свого оточення`, - наголосив М.ТОМЕНКО.

Довідка УНІАН. 6 грудня новим керівником Центрального виборчого штабу В.ЯНУКОВИЧА було призначено Т.ЧОРНОВОЛА. Як В.ЯНУКОВИЧ повідомив журналістам, `я чесно прагнув тримати своє слово до кінця і до кінця сподівався на порядність своїх партнерів. Але це зовсім не значить, що всі, хто прагнув опинитися в одному кадрі зі мною, – мої союзники. Хоча доходило до відвертих провокацій. Впродовж всієї кампанії ми відчували внутрішню протидію. Але, незважаючи ні на що, ми перемогли. Тепер команда очистилася від боягузів і випадкових людей. І слава богу. Тепер ми маємо нагоду побудувати штаби з опорою лише на твердих наших прихильників. Новим керівником виборчого штабу призначений народний депутат України Тарас ЧОРНОВІЛ`, - сказав В.ЯНУКОВИЧ. До 29 листопада штаб В.ЯНУКОВИЧА очолював Сергій ТІГІПКО.

УНІАН