Президент України Леонід Кучма вважає, що на „круглому столі` домовленостей не було досягнуто. Таку думку він висловив на початку зустрічі з представниками парламентських фракцій та груп за їхньою ініціативою. „Якщо говорити по великому рахунку, то домовленостей досягнуто не було, бо замість заяви `круглого столу` пролунала просто заява для преси`, - наголосив Кучма.

„Ви знаєте, що вчора Володимир Михайлович проінформував, що на погоджувальній раді досягнуто домовленість, що голосувати все у пакеті, включаючи `Закон про новий склад ЦВК`, зміни до Закону `Про вибори Президента України` і політичну реформу. `Наша Україна` вчора поставила додатково питання відставки уряду. Тому на от таких позиціях ми вчора і розійшлися`, - заявив Кучма.

У Маріїнському палаці 6 грудня проходив «круглий стіл», в якому брали участь Леонід Кучма, Віктор Ющенко, Віктор Янукович, а також верховний представник Європейського Союзу з питань зовнішньої і безпекової політики Хав`єр Солана, генеральний секретар ОБСЄ Ян Кубіш, президенти Польщі і Литви Александр Кваснєвський и Валдас Адамкус, спікер Держдуми Росії Борис Гризлов, Голова Верховної Ради Володимир Литвин. Перед початком переговорів відбулася зустріч між Кучмою і Соланою. „Круглий стіл` тривав понад 5 годин.

МЦК