Російський президент Путін, який відверто підтримував небажання президента Кучми здійснювати переголосування другого туру виборів, у світлі рішення Верховного Суду України `опинився у ролі дурника`. Про це пише `Файненшл Таймс` у розділі європейських новин у великуі статті у рубриці `Святкування в Україні!` під назвою `Люди танцюють на вулицях, у той час як народжується нова нація`.
Як повідомляє BBC, в неділю `Файненшл Таймс` помістила аж три окремі матеріали, присвячені подіям в Україні, включно з великою статтею на першій шпальті.

Тим часом європейські лідери, які підтримували ідею негайного переголосування другого туру, пише газета, а саме - президент Польщі Александр Кваснєвський, - є більш ніж задоволені.
`Представники штабу опозиційного провідника Віктора Ющенка привітали рішення Верховного суду як перемогу демократії в Україні. Водночас рішення суду стало гірким вироком панові Януковичу, який постав перед ймовірною нищівною поразкою на виборах у разі чесного проведення нового раунду виборів. Це рішення також стало приниженням для президента Кучми, який вбачав у президентстві пана Януковича найкращий спосіб збереження свого впливу після десяти років безперервного правління`, йдеться зокрема у статті.

В окремому матеріалі, що зветься `Брюсель запроваджує план української відлиги`, йдеться: `Тоді як новий комісар ЄС із зовнішніх відносин Беніта Фереро-Вальднер запропонувала зняти план дій щодо України з порядку денного засідання Європейcької комісії наступного тижня, враховуючи нестабільність в Україні, - голова Єврокомісії Жозе Мануел Барозу та британський політик Пітер Манделсон, комісар з питань торгівлі, таки переконали комісію залишити цей план на порядку денному`.

`Файненшл Таймс` пише, що панове Барозу та Манделсон вбачають у цьому плані позитивну ознаку налаштованості Європейського Союзу на майбутнє України, і у такий спосіб здобули підтримку більшості ченів Єврокомісії.
На додаток на саміті наприкінці цього місяця лідери країн-членів ЄС обговорюватимуть потребу тісніших стосунків з Києвом.
На думку газети, Польща `бажала б, аби Європейський Союз вбачав в Україні потенційного кандидата на членство, - але інші країни-члени досі пручалися подібного підходу, вважаючи, що це може позначитись на стосунках з Росією`.

`На додаток Україна так ніколи й не подала офіційної заявки на членство у Європейському Союзі`, пише газета.

ІМІ