Президент України Леонід КУЧМА заблокував усі раніше досягнуті домовленості з парламентом і кандидатами на пост Президента. Про це в інтерв`ю журналістам заявив позафракційний народний депутат Олександр ВОЛКОВ.

За його словами, з Президентом була досягнута чітка домовленість про те, що він підпише Указ про відставку уряду, проте вчора ввечері він сказав, що не може підписати відставку уряду через те, що прем`єр-міністр Віктор ЯНУКОВИЧ у відпустці. `Таким чином, він заблокував прийняття всіх рішень`, – підкреслив депутат.

Як передає ЛІГАБізнесІнформ, О.ВОЛКОВ зазначив, що Президент зараз повинен набратися політичної мудрості, не слухати ніяких посередників з. свого оточення і повинен зрозуміти, що це для нього - справа честі.

О.ВОЛКОВ виразив сподiвання, що делеговані до Президента народні депутати зможуть домовитися з ним з цього питання.

Як повідомляв УНІАН, зараз голова ВР України Володимир ЛИТВИН і лідер фракції СДПУ(О) намагаються умовити Л.КУЧМУ повернутися до домовленостей, досягнутих 6 грудня на засіданні Погоджувальної ради. Як відомо, 6 грудня Погоджувальна рада ВР прийняла рішення провести позачергове засідання Верховної Ради України 7 грудня о 12.00. Відповідно до домовленостей, сьогодні на засідання ВР мав був приїхати Президент України. Перед цим `Наша Україна` обіцяла повністю розблоковувати Верховну Раду і під`їзди до неї. Також депутати зобов`язувалися толерантно поводитися в залі при присутності Президента. Згідно з домовленостями, Президент прямо в сесійному залі мав підписати укази про звільнення уряду, призначення в.о. прем`єр-міністра, указ про відставку ЦВК і подання на нових членів ЦВК.

Після цього одним голосуванням, тобто в пакеті, депутати зобов`язувалися проголосувати за проект закону про внесення змін до Конституції (4180), про попереднє схвалення і направлення в Конституційний Суд змін до Конституції, що стосуються місцевого самоврядування (проект 3207-1) і проект закону про особливості застосування Закону про вибори Президента в процесі переголосування виборів 26 грудня.

Усі ці закони Президент мав підписати безпосередньо в залі ВР. Після цього або в процесі прийняття цих рішень опозиція обіцяла розблоковувати адміністрацію Президента і будинок уряду.

УНІАН