Під час багатосторонніх переговорів опозиція наполягала на порядку введення „великого пакету` домовленостей з відставкою Кабінету Міністрів, повідомив віце-спікер парламенту, керівник виборчої кампанії Віктора Ющенка Олександр Зінченко.

`Порядок введення великого пакету надзвичайно важливий - спочатку ми поговоримо про відставку уряду, яке намагається піти у відпустку, а не у відставку`, - сказав Зінченко.

Він зазначив, що небажання двох інших сторін переговорів погодитися з виконанням такої умови опозиція вважає неефективним. І назвав попередні переговори провалом, де чинне керівництво країни і кандидат на посаду Президента Янукович „висловили неконструктивну позицію`. „А ми прийшли з дуже конструктивною позицією. Леонід Кучма розраховував, що ми не підемо на компроміс, але несподівано почув, що ми готові на компроміс, що ми готові підписати великий пакет. Президент розраховував почути „ні` та звинуватити опозицію в неконструктивності, зваливши на опозицію усі наслідки соціально-економічної ситуації`, - сказав Зінченко. „Спочатку відставка уряду, а не відпустка`, - підкреслив керівник виборчої кампанії Ющенка.

МЦК