Українські політологи по-різному коментують призначення народного депутата Тараса Чорновола керівником виборчого штабу кандидата на пост Президента України Віктора Януковича.
Опитування експертів з цього приводу здійснила громадська організація `Центр досліджень політичних цінностей`, яка займається аналізом внутрішньої політики і політичної теорії.
Зокрема, головний редактор журналу „Політична думка` Володимир Полохало зазначив, що хоча це вже будуть не російські політтехнологи, а українські, причому західноукраїнські, проте, на його думку, „це В.Януковичу не допоможе`. „Я думаю, що ці нові стратегії не будуть такими, що зможуть бути сильнішими, за ті настрої, які сьогодні панують як вияви настрою „помаранчевої` революції`, - сказав В.Полохало.

У свою чергу Олег Медвєдєв - представник штабу кандидата на пост Президента України Віктора Ющенка – вважає, що зазначене призначення Т.Чорновола „свідчить або про гострий дефіцит кадрів, з яким Віктор Федорович зіштовхнувся у другому турі голосування, або про його вкрай несерйозне ставлення до своєї виборчої кампанії`. О.Медвєдєв зазначив, що „ніколи не чув, про його (Т.Чорновола) організаторські здібності, які б могли вплинути на нормальне і ефективне налагодження роботи передвиборчого штабу`.
За словами О.Медвєдєва, Т.Чорновіл, як і попередній керівник штабу Сергій Тігіпко, являтиме собою „фігуру суто номінальну, яка насправді не керувала виборчою кампанією, а по суті виконувала функції прес-секретаря пана Януковича`. `Якщо коментувати коротко і говорити про те, що залишається в сухому залишку, то, по-моєму, йдеться про те, що Ганна Стеців (прес-секретар прем`єра В.Януковича) отримала собі конкурента в особі Т.Чорновола`, - вважає О.Медвєдєв.

Представник Центру досліджень політичних цінностей Олесь Доній вважає, що „розуміння остаточної втрати електорату в українокультурних регіонах і спричинило команду В.Януковича вдатися до такого вимушеного кроку як презентація на номінально керівну посаду свідомого українця та ще з героїчним родоводом. Але цей крок настільки запізнілий, що навряд чи він додасть В.Януковичу бодай один додатковий голос`.

Політолог Володимир Малинкович (Українське відділення Міжнародного інституту гуманітарно-політичних досліджень) вважає призначення Т.Чорновола „не дуже серйозним`, оскільки „ніякого досвіду подібного роду у Тараса немає`. З іншого боку, сказав В.Малинкович, Т.Чорновіл навряд чи зможе репрезентувати інтереси південно-східного регіону України, на електорат якого у будь-якому випадку має спиратися В.Янукович. Водночас політолог „не думає`, що у разі прийняття парламентом політичної реформи позиція В.Януковича „взагалі має шанси на успіх`.
„Призначення Т.Чорновола свідчить про те, що серйозної підготовки у розрахунку на перемогу в третьому вже турі В.Янукович не веде`, - переконаний В.Маленкович.
УНІАН