Один із лідерів української опозиції Юлія Тимошенко запевняє, що команда Віктора Ющенка у випадку її приходу до влади в Україні не має наміру псувати стосунки з Росією. `Незалежно від того, хто стане Президентом, стосунки між Україною та Росією будуть теплими і дружніми (нам нема куди дітися від тих зв`язків, які існують між нашими країнами і виходять далеко за межі політики). Різниця тільки в тому, що при Ющенку ці стосунки не будуть будуватися на міжкланових закулісних домовленостях`, - підкреслила Тимошенко в інтерв`ю, яке публікує `Незавісімая газета`.
Вона впевнена, що для Росії `краще і перспективніше співробітничати з демократичною Україною, яка стане надійним і прогнозованим партнером`. Тимошенко підкреслює, що президентство Ющенка не несе ніяких загроз російському бізнесу. `Ми маємо намір створювати єдині і рівні умови для всіх, хто працює в Україні. Що це означає? Те, що російський бізнес стане працювати вільно, за цивілізованими і єдиними для всіх правилами (і ми негайно відмінимо практику поборів `за лояльність`); що російський капітал отримає вільний доступ до української приватизації (і більше не треба буде возити багатомільйонні хабарі в чемоданах). Ми маємо намір відкрити двері всім, хто готовий працювати на українському ринку`, - заявила вона.
Кажучи про свою роль в команді Ющенка, Тимошенко визнала, що є в ній радикальним крилом. `Ющенко займає більш виважену позицію. В результаті з`являється та середня лінія, чи золота середина, яка потрібна сьогодні Україні`, - впевнена вона. Тимошенко не приховує, що хоче стати прем`єр-міністром у команді Ющенка. `Але для мене ця ціль не є ні головною, ні визначальною, - заявляє вона. - Звичайно, на посту голови уряду у мене було би більше можливостей навести порядок у своїй рідній країні. Але якщо цього не трапиться, я все рівно буду працювати в уряді президента Ющенка. І повірте, що зроблю не менше, ніж на посту прем`єр-міністра`.
За її словами, `прототип уряду, який буде працювати після перемоги Ющенка, вже є`. `Але з тією позицією, яку сьогодні демонструє Кучма, немає смислу займати кабінети і посади: працювати все рівно не дадуть. Наш уряд приступить до виконання обов`язків після складення присяги новим президентом`, - сказала Тимошенко.

Інтерфакс-Україна