Народний депутат, представник кандидата Віктора Януковича Степан Гавриш не має наміру продовжувати брати участь у виборчій президентській кампанії свого кандидата. `Я зараз не є представником Віктора Януковича, оскільки діалог зі мною на цю тему не відбувся, не буду сам приймати з цього приводу будь-яких рішень, не буду брати участь у передвиборчій кампанії Януковича`, - заявив Гавриш в інтерв`ю тижневику `Столичні відомості`, опублікованому у вівторок.
Гавриш зазначив: `Я чесно робив свою роботу, відстоював позиції, в які вірив. Але працювати в неправовому полі я відмовляюся. Я ніколи не був пов`язаний з тим, що порушує мої поняття про верховенство закону...`
На думку депутата, Янукович у ситуації, що склалася, не може брати участі у виборчій кампанії. `По-перше, рішення Верховного Суду, яке він не признав, не дає йому чисто політичної і моральної можливості брати участь у виборах. Беручи участь в цій кампанії, Віктор Янукович підтвердить, що рішення Верховного Суду є законним і справедливим і він його виконує. Змінений закон про вибори президента України, який парламент має намір прийняти, демонтує будь-які рівні можливості, а головне - модернізацію його команди для участі у виборах`, - сказав Гавриш.

Також Гавриш вважає, що Янукович повинен `зробити заяву, що в ім`я спасіння та консолідації української нації, державності він не повинен брати на себе відповідальність за результати цієї виборчої кампанії`.

Інтерфакс-Україна