Голова Парламенту Володимир Литвин оптимістично оцінює вірогідність прийняття політреформи і змін до Закону про вибори Президента, запланованих на вівторок, підписання цих документів президентом, а також відставки уряду і схвалення нового складу ЦВК.

Як повідомив журналістам прес-секретар спікера Ігор Сторожук, про це В. Литвин сказав під час зустрічі з президентом Литви Валдасом Адамкусом, президентом Польщі Олександром Кваснєвським, верховним представником ЄС із зовнішньої політики і політики безпеки Х. Соланою і міністром закордонних справ Польщі В. Цімошевичем.

За словами І. Сторожука, зустріч передувала засіданню `круглого столу` в Маріїнському палаці -- багатостороннім переговорам щодо виходу з політичної кризи в Україні за участю керівництва країни і закордонних посередників.

Спікер розповів також про рішення погоджувальної ради в понеділок. Вони схвально оцінили пакет досягнутих домовленостей та особисту роль спікера в пошуку компромісу.

В.Литвин зауважив щодо низки вимог, що висуваються політичними силами, реалізація яких залежить від президента України, тому `круглий стіл` буде присвячений пошуку компромісу.

Інтерфакс-Україна