Прем`єр-міністр України Віктор Янукович заявляє про те, що йде у відпустку на час ведення виборчої кампанії.

Про це сам В.Янукович заявив в ефірі телеканалу `НТН` у понеділок ввечері.

Він також закликав дати можливість нинішньому уряду доробити до завершення виборів.

В.Янукович підкреслив, що йде на вибори, тому що за нього проголосували міліони людей в Україні. Будь-яке інше рішення було би несправедливим відносно його виборців. `В тому регіоні, де я виріс, боягузництво і зраду вважають найбільшим гріхом`, - підкреслив він.

`Сьогодні всі переконалися, що боротися із залишками старої влади, яку називають опозицією, неможна, якщо не боротися з їхніми союзниками в чинній владі. Після другого туру ця ганебна змичка `колишніх`, з так званим адмінресурсом стала явною`.

`Те, що відбувається останніми тижнями - це спроба розправи із занадто самостійним політиком`, -
підкреслив він.

За його словами, `ні колишні, ні теперішні` не можуть йому простити успіхів на посту прем`єр-міністра та кандидата в президенти.

`У країні ці два роки існували дві влади - нова і стара. Висновки нехай роблять громадяни - Янукович новий кандидат нової влади чи старої. А Ющенко, я певний, спроба реваншу старої влади`, - заявив В.Янукович.

В Янукович заявив, що, на його думку, жодної революції в Україні немає, а те, що відбувається в Києві, назвав `політичними технологіями за участю спецслужб`.

Кандидат також заявив, що на Майдані можна побачити `модель майбутнього режиму`, паспортні перевірки, обмеження роботи журналістів`.

В.Янукович наголосив, що прагнув створити в Україні таке саме `економічне диво, яке він зробив у Донбасі`.

В.Янукович є кандидатом в Президенти України. 26 грудня має відбутися переголосування другого туру виборів Президента України. Результати другого туру були визнані недійсними Верховним Судом України.

В.Янукович також повідомив, що новим керівником його виборчого штабу призначено депутата Тараса Чорновола.

Як повідомлялось, Сергій Тігіпко, який раніше виконував обов`язки керівника виборчого штабу В. Януковича, склав свої повноваження на цій посаді, а також пішов у відставку з посади Голови НБУ.

Інтерфакс-Україна