Народний депутат, голова парламентського комітету з питань державного будівництва та місцевого самоврядування Анатолій Матвієнко пропонує провести засідання Ради національної безпеки та оборони України з питань правового забезпечення президентських виборів.

Як повідомляє прес-служба Центрального штабу Віктора Ющенка, таку пропозицію депутат зробив сьогодні під час засідання `круглого столу` за участю міських голів під головуванням голови Верховної Ради Володимира Литвина, повідомляє УНІАН.

Крім того, він прокоментував пункт законопроекту про внесення змін до закону про вибори Президента України, який стосується відкріпних посвідчень. `Ми запровадимо в цей законопроект дуже жорстку норму – на кожний територіальний виборчий округ буде тільки одна дільниця, де будуть голосувати за відкріпними посвідченнями. І на цій дільниці вже до 14.00 в суботу буде відомо, хто зареєструвався, хто голосує`, - сказав народний депутат.

А.Матвієнко також зазначив, що весь банк даних по відкріпних посвідченнях в Україні буде зведений. `Ніякого дублювання ми не допустимо, так само як і повторного голосування. А вдома будуть голосувати лише інваліди першої групи, які не можуть самостійно рухатися`, - наголосив народний депутат.

Джерело: УНІАН