Голова Верховної Ради Володимир Литвин переконаний, що Президент підпише всі закони, які парламент може ухвалити у випадку вирішення питання щодо голосування з політреформи, змін до закону про вибори Президента, відставки та призначення нового складу ЦВК і про відставку уряду. `Я вірю Президенту. Мені б не хотілось думати, що Президент не підпише рішення, які ухвалить Верховна Рада`, - сказав спікер на зустрічі з послами закордонних країн. Він пояснив, що у неділю він, як спікер парламенту, провів тривалі переговори з представниками `Нашої України`, і на них була запропонована схема, згідно якої глава держави у вівторок прибуде до парламенту і прямо там одразу підписуватиме рішення, які увалить Верховна Рада.

За словами Литвина, при уточненні цієї схеми обговорювався варіант, коли спочатку Кучма підписує укази про відставку уряду та про призначення в.о. прем`єра, потім Рада ухвалює законопроект 4180 і Президент його підписує, потім парламент планує ухвалити рішення про особливості застосування закону про вибори Президента, після чого глава держави `вносить нам на розгляд і ми ухвалюємо рішення про новий склад ЦВК`.

`Я підписую постанову. Одночасно з цим розблокується Адміністрація Президента та Кабінет Міністрів`, - повідомив спікер дипломатам. Таким чином, підсумував Литвин, `ми заспокоїмо суспільство, і команди почнуть працювати над виборами`. У випадку, якщо сторони дійдуть згоди з даних питань, `ми завтра протягом дня змогли б їх проголосувати`, - додав Голова Верховної Ради. В іншому випадку, за його словами, треба буде `розходитись і діяти по тих нормах, які встановлені законом про вибори Президента`.

Відповідаючи на запитання дипломатів про те, які можуть бути страхові механізми для голосування всіх необхідних законопроектів, про які висловлюються дві сторони процесу, Литвин сказав про необхідність записати, що `один закон вступає в силу одночасно з іншим`.

Спікер також висловився за притягнення до відповідальності людей, `які сфальсифікували вибори`.

МЦК