Народний депутат Олександр Волков заявляє, що позафракційні та фракція `Наша Україна` прийняли остаточне рішення підтримати політреформу.

Як передає УНІАН, за словами О.Волкова, залишається лише два принципових моменти – це питання, пов`язане з імперативним мандатом. Зокрема, мажоритарники вимагають, щоб з проекту закону про внесення змін до Конституції було виключено положення, відповідно до якого депутат має скласти свої повноваження, якщо фракція ухвалила рішення виключити його зі свого складу, але погоджуються з тим, щоб залишити норму, що у разі переходу депутата з фракції до фракції він повинен бути позбавлений мандата.

Також, за словами О.Волкова, `Наша Україна` та позафракційні будуть вимагати введення політреформи в дію з 1 січня 2006 року.

Він зауважив, що з цими двома нормами категорично не погоджуються лише комуністи, але за умови, якщо голосуватимуть `Наша Україна` і позафракційні, голосів для прийняття змін до Конституції вистачить і без комуністів, переконаний О.Волков.

Він також сказав, що вимогою також залишається відставка уряду і заміна ЦВК, і для цього `Наша Україна` і позафракційні вимагатимуть, щоб Президент України Леонід Кучма завтра був Верховній Раді України і одразу підписував рішення, прийняті парламентом.

УНІАН