На даний момент вже 10 міських, 3 селищних та 4 районних ради Черкаської області офіційно визнали президентом Віктора Ющенка. Комітет Національного порятунку бере під контроль діяльність багатьох органів державної влади.

Рішення про підтримку В.Ющенка приймають також трудові колективи та професійні об’єднання регіону. Зокрема, асоціація лікарів міста Черкаси висловила недовіру Центральній виборчій комісії та підтримала волевиявлення громадян України. Сільськогосподарські підприємства Уманського району та педагогічний склад вищих навчальних закладів Умані в переважній більшості підтримують народного президента Віктора Ющенка, повідомляє `Новий вибір 2004`.

Підприємства області активно приєднуються до загальнополітичного страйку, оголошеного Комітетом національного порятунку. У страйку бере участь Уманське відкрите акціонерне товариство „Мегометр`. Ще раніше до цієї загальнонаціональної акції протесту проти фальсифікації виборів приєднались ВАТ „Черкаський автобус`, ВАТ `Богдан`, ТОВ „Спецавтотехніка` та ВАТ „Укрзапчастина`, які активно перераховують кошти на рахунок благодійного фонду.
3 грудня відбулось засідання обласної ради, де обговорювалась поточна політична ситуація в країні. Депутати обласної Ради визнали, що більшість громадян проголосували за Віктора Ющенка та висловили недовіру Центральній виборчій комісії.
Активно продовжується збір підписів за відкликання народних депутатів Н.Шуфрича та Б.Райкова. На даний момент зібрано близько 8 тисяч підписів.

Джерело: `Новий вибір 2004`