Чеська республіка високо оцінює і вітає справедливу та об’єктивну ухвалу Верховного суду України, який підтвердив порушення низки статей Конституції України і Закону про вибори Президента України та скасував результати другого туру виборів президента. Про це йдеться в заяві Міністерства закордонних справ ЧР.
У ній сказано, що МЗС ЧР продовжує уважно стежити за розвитком політичної кризи в Україні, яка виникла після другого туру президентських виборів. Чеська Республіка також підтримує всі ініціативи, направлені на повторення другого туру голосування, зокрема посередницькі зусилля президентів Кваснєвського і Адамкуса.
Чеська Республіка вважає сучасний розвиток полій підтвердженням того, що українське суспільство готове до самостійного розв’язання післявиборчої ситуації із застосуванням демократичних і конституційних інструментів.

Водночас Чеська республіка висловлює сподівання, що законодавчі зусилля українського парламенту зроблять можливим здійснення другого туру виборів у найближчий законний термін, рекомендований Верховним судом.

Новий вибір 2004