У парламенті зібрані 150 підписів за те, щоб провести завтра позачергове засідання Верховної ради України. Про це повідомив перший віце-спікер Адам Мартинюк після погоджувальної ради лідерів фракцій та груп ВР.
За словами Адама Мартинюка, тепер Володимир Литвин забов`язаний призначити позачергове засідання. Проте, за словами віце-спікера, воно може бути нерезультативним, оскільки немає гарантії, що до залу прийдуть більше депутатів, ніж наполягали на проведенні засідання. Нагадаємо, що для внесення змін до Конституції необхідно, щоб за них проголосували не менше 300 депутатів, а для прийняття рішення потрібно 226 голосів.
За пропозицією Адама Мартинюка, лідери фракцій та груп повинні гарантувати результативність проведення засідання для вирішення питань щодо внесення змін до Конституції України, до закону `Про вибори Президента України`, а також формування нового складу ЦВК.
У той же час, проводячи у Конча-Заспі під Києвом нараду з економічних питань Президент Леонід Кучма дав зрозуміти, що підпише тільки проголосовані `у пакеті` зміни до Конституції, Закону про вибори Президента та склад ЦВК: `Знову пропоную парламенту невідкладно розглянути в пакеті зміни в закон про вибори й законопроекти про зміни в Конституцію`. У той же час він зазначив, що поки ВР не подала пропозицій щодо нового складу Центрвиборчкому.

У суботу парламент не зміг прийняти жодного рішення щодо законопроектів про політреформу й внесення змін у закон про вибори президента, оскільки фракція `Наша Україна` відмовилася голосувати за них `у пакеті`.

ІМІ