Від голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації Михайла Вишиванюка вимагатимуть звільнення ряду місцевих посадовців за потурання масштабним фальсифікаціям під час голосування на користь кандидата від влади. Відповідне рішення прийнято на засіданні політради блоку обласних осередків політичних партій, які входять до коаліції `Сила народу`, повідомляє УНІАН.

Так, від керівника області вимагатимуть, зокрема, звільнення начальника Головного управління економіки, промисловості і розвитку підприємництва Юрія Півнєва, начальника обласного управління внутрішньої політики Степана Кобути, заступника голови облдержадміністрації з питань організаційної роботи та кадрової політики, інформаційно-аналітичної роботи, взаємодії з територіальними органами міністерств і відомств Романа Струтинського, заступника глави облдержадміністрації Ігоря Зварича.

Крім того, в структурі Івано-Франківського страйкому створюється відділ з питань економічного розвитку регіону, завдання якого – розробка та впровадження стратегії покращання соціально-економічного розвитку області. До створення відповідного плану вже залучилися керівний склад швейної фабрики `Галичина`, приладобудівного заводу, `Карпатпресмаш`, арматурний завод.

Тим часом на підтримку Віктора Ющенка та на знак протесту проти масштабного фальшування виборів-2004 студенти Івано-Франківська створили 15-кілометровий `живий ланцюг`. Акція за участі студентів Прикарпатського державного університету ім. Стефаника, Івано-Франківського технічного університету, інших навчальних закладів міста тривала понад чотири години. На завершення акції у центрі міста було встановлено український прапор, який було пронесено крізь увесь „живий ланцюг`.

УНІАН