Народні депутати України внесли пропозиції щодо нового складу ЦВК, які на 80% збігаються з діючим складом Центральної виборчої комісії. Про це сьогодні на Погоджувальній раді повідомив голова Верховної Ради України Володимир Литвин.
Як передає кореспондент УНІАН, він зауважив, що депутатські групи і фракції запропонували 16 кандидатур до нового складу ЦВК. `Крім Ківалова, Рибачука та ще когось - на 80% це старий склад. Виникає питання, навіщо тоді висловлювалась недовіра ЦВК?`, - сказав В.Литвин.

Як повідомляв УНІАН, 27 листопада Верховна Рада України 307 голосами ухвалила постанову, якою висловила недовіру ЦВК. 3 грудня 2004 року Судова палата у цивільних справах Верховного Суду України ухвалила рішення про визнання недійсними результати другого туру президентських виборів 21 листопада. Суд також визнав дії ЦВК щодо встановлення результатів повторного голосування неправомірними. Верховний Суд зобов`язав ЦВК провести повторне голосування по виборах Президента України і направив до Верховної Ради України, Президента України і Генеральної прокуратури України ухвалу про порушення виборчого процесу, виявлені під час розгляду скарги представника Віктора Ющенка. Рішення ВСУ остаточне і оскарженню не підлягає.

УНІАН