Недопуск співробітників Кабінету Міністрів України до роботи може зірвати проведення переголосування другого туру виборів Президента України та виконання соціальних програм. Про це заявив УНІАН заступник міністра фінансів Сергія Макацарія, який перебуває разом з 200 співробітниками КМУ, які сьогодні пікетують Будинок уряду з вимогою пропустити їх на роботу.
`Під загрозою зриву повторне голосування 26 грудня, оскільки ми не можемо підготувати проект змін до закону по бюджет, бо вся електронна база даних знаходиться у Будинку уряду`, - сказав він.
С.Макацарія також зазначив, що недопуск на роботу співробітників середньої ланки вплине і на здійснення соціальних виплат. `Під загрозою виплата авансу 15 грудня співробітникам бюджетної сфери`, - сказав заступник міністра фінансів.
Він зазначив, що постраждати можуть як державні службовці, так і вчителі та лікарі дотаційних регіонів.
За словами С.Макацарії, середньомісячні трансферти з держбюджету місцевим бюджетам для виплати заробітної плати становлять близько 100 млн. грн. Він також зазначив, що можуть виникнути проблеми з оплатою послуг житлово-комунального господарства та перерахування субвенцій за спожиту електроенергію.
Крім того, заступник міністра фінансів повідомив, що є проблеми і з перерахуванням грошей за шахтарськими програмами. Зокрема, уряд до кінця року має перерахувати ще близько 250 млн. грн. для підтримки вугільної галузі. При цьому С.Макацарія підкреслив, що виплати зарплат вугільникам вже здійснені.

Як повідомляв УНІАН, вже майже два тижні Будинок уряду блокується учасниками акції протесту проти фальсифікації виборів Президента України. Сьогодні зранку біля Кабміну зібралися близько 400 його співробітників, які протестують проти неможливості доступу на роботу. Поступово кількість пікетувальників зменшується. Опозиція заявляє, що блокування державних установ буде припинено лише після виконання її вимог: відставки уряду, відставки ЦВК і внесення змін до закону про вибори Президента, щоб унеможливити фальсифікації під час переголосування 26 грудня.

УНІАН