Сьогодні, 5 грудня, у Львові на майдані біля опери близько 3 тисяч городян взяли участь у народному віче під гаслом: `За чесні і демократичні вибори`, повідомляє УНІАН.

Як передає кореспондент УНІАН, голова Комітету національного порятунку Львівщини, народний депутат України Петро Олійник у своєму виступі заявив, що `ми сьогоднi стали прикладом для держав, де панує авторитарний режим, i сьогоднi вже з Росiї їдуть до нас вчитися демократiї, вчитися бути нацiєю`.

Як відзначив П.Олійник, `наша перемога була закрiплена Верховним Судом України i рiшенням ЦВК про оголошення 26 грудня повторного другого туру`.

За його словами, опозиція зараз має `добре попрацювати`. Зокрема, вiдправити людей на схiднi терени України i провести там широкомаштабну агiтацiю, як це роблять депутати Львiвської мiської ради, перебуваючи на засiданнях Днiпропетровської мiської ради. Також потрібно буде направити тисячi спостерiгачiв на виборчi дільниці, сказав він.

Також П.Олійник звернувся `до рядових комунiстiв` iз закликом приєднатися до народу, `оскiльки лiдер КПУ Петро Симоненко зрадив ваші інтереси`. `В нас сьогоднi не повинно бути полiтичних розбiжностей. Все те, що нас сьогоднi єднає, - це порядок в державi, заможнiсть i добробут громадян України. Разом - ми сила`, - наголосив він.

УНІАН