Народний депутат Юлія Тимошенко вважає, що оптимальною фігурою на посту глави тимчасового Кабінету Міністрів буде Володимир Литвин, який залишається, в той же час, на посту голови Верховної Ради України.

Таку думку Ю.Тимошенко висловила в інтерв`ю, додавши, що такий варіант ні в кого не викличе сумнівів і не призведе до протистояння, оскільки якщо сьогодні обирати прем`єра, який буде не тимчасовий, а постійно керуватиме новим Кабміном, то справа може дійти і до рукоприкладства.

Тому, як вважає Ю.Тимошенко, зараз кращий вихід, що сприятиме консолідації нової парламентської більшості, - призначити тимчасового в. о. прем`єр-міністра, який при новому Президенті з цієї посади піде. `Просто залишиться керівником парламенту. Така людина — Володимир Литвин`, - сказала вона.

На думку Ю.Тимошенко, український спікер чисто психологічно готовий взяти на себе ці функції, оскільки розуміє: ситуація заходить у глухий кут, і виводити з нього країну треба спеціальними методами.

Крім того, відповідаючи на запитання про можливе проведення дострокових парламентських виборів у зв`язку з тим, що народ чекає від ВР рішучих дій, Ю.Тимошенко підкреслила, що в стінах парламенту питання про його розпуск не звучить. `І навіть не порушується, оскільки лише Верховна Рада в нинішніх умовах здатна створити новий уряд і нову більшість, які різко відрізнятимуться від старих`, впевнена вона.

При цьому Ю.Тимошенко нагадала, що парламент ухвалив достатньо серйозне рішення, суть якого зводиться до формування коаліційного уряду народної довіри. `Не тимчасового, не ситуативного, а нормального і стабільного`, додала вона.

За словами Ю.Тимошенко, передбачається, що В.ЛИТВИН буде координатором створення нової більшості у Верховній Раді на базі опозиції. `І як наслідок - можна визначити людину, яка тимчасово виконуватиме обов`язки прем`єра коаліційного кабінету народної довіри. Саме цей лідер, консолідуючи парламентську більшість і ставши тимчасовим прем`єр-міністром, прискорить відставку В.ЯНУКОВІЧА і його кабінету`, вважає Ю.ТИМОШЕНКО.

УНІАН