Вітаючи рішення Верховного Суду, голова парламентського комітету з питань євроінтеграції Борис Тарасюк водночас прокоментував думку Президента Росії Владіміра Путіна про переголосування. `Час змінився і російським політикам вже треба змиритися із тим, що Україна, яка пережила багато драматичних подій, вже ніколи не дозволить іншій країні панувати над нею. Український народ – вільний`, - заявив він. Він прокоментував думку, висловлену Владіміром Путіним, про те, що він не підтримує переголосування: `Нас це не здивувало, як і те, що з цією думкою погодився Кучма. Наразі наша країна перебуває у кризовому становищі, до чого призвели дії уряду Януковича. Путін повинен переглянути своє ставлення до подій, які відбуваються в Україні, йому варто було б зрозуміти, що українці – самостійний народ, а не `совки`, - наголосив парламентарій.
На думку пана Тарасюка, зрозуміло, що рішення ВСУ створило святковий настрій для громадян України, але для остаточної перемоги опозиції потрібне `рішення Верховної Ради, що передбачатиме внесення змін до низки законів... до Закону `Про вибори Президента України`, які сприятимуть чеснішій процедурі обрання Президента України`.
Б. Тарасюк висловив також своє занепокоєння позицією Л. Кучми і В. Януковича, які `не прислуховуються ані до волі народу, ані парламенту. Таким чином, вони поглиблюють політичну кризу в Україні й примушують людей йти на більш радикальні дії`. Також народний депутат висловив занепокоєння з приводу нехтування рішеннями міжнародних експертів -- на його думку, Леонід Кучма не дослухається до думки Верховного уповноваженого Європейського Союзу з зовнішньої політики і безпеки Хав’єра Солани, Президента Польщі Александра Кваснєвського та Президента Литви Валдаса Адамкуса. Кучма продовжує свою `послідовну` політику, намагається утримати владу, ігноруючи при цьому волю народу, заявляє Тарасюк.
Борис Тарасюк наголошує на тому, що переголосування, яке відбудеться 26 грудня, підтвердить ще раз обраного народом Президента.

Прес-служба `Нашої України`