Понад 3 тисячі учасників мітингу, який відбувся сьогодні у центрі Дніпропетровська, вимагали від Президента України Леоніда КУЧМИ негайно підписати постанови щодо розпуску Центральної виборчої комісії та відставки уряду Віктора ЯНУКОВИЧА.

Як передає кореспондент УНІАН, у резолюції, ухваленій мітингуючими, наголошується, що у разі невиконання цих вимог вони рекомендують Комітету національного порятунку вжити до Л.КУЧМИ адекватних заходів, аби примусити його виконати волю народу.

Учасники мітингу, організованого Дніпропетровським обласним відділенням Комітету порятунку, застерегли керівників органів виконавчої влади, правоохоронних органів від спроб вжити силових заходів проти мирних акцій протесту та закликали їх найближчим часом визначитися - або вони з народом, або „з купкою збанкрутілої влади, де панують сепаратистські настрої`.

Учасники мітингу тримали помаранчеві стяги та гасла: „Молодь Дніпропетровщини – за Ющенка`, „Яцубу – у відставку!`.

На мітингу виступили народні депутати України Михайло ПОЛЯНЧИЧ, Сергій БИЧКОВ, представники бізнесових структур Дніпропетровська.

Депутат Дніпропетровської міської ради Загід КРАСНОВ у своєму виступі зазначив, що місцеві бізнесмени підтримують, в тому числі й матеріально, акції протесту проти фальсифікації виборів не лише у рідному місті, а й у Києві. Зокрема, вони надіслали до наметового містечка на Хрещатику 2 тисячі пуховиків та 5 тисяч екземплярів іншого одягу.


УНІАН