Мюнхен ще не бачив такої кількості помаранчевого кольору, ще не відчував такого духу єдності та солідарності з українським народом, як під час акції підтримки демократії в Україні, що відбулася 1 грудня 2004 року.

«За демократію в Україні!`, `Солідарність — найкраща зброя», `За чисті вибори в Україні`, `Свобода, Демократія, Ющенко`, `Ми разом. Багато. І нас не подолати!` - під такими гаслами вулицями Мюнхена пройшли мітинги на історичному Одеонсплатц та Площі Сестер Шолль, а також мирна хода людей з помаранчевою символікою та смолоскипами між цими двома площами. Акція показала солідарність громадян Німеччини із демократичним рухом в Україні та привернула увагу європейської спільноти та громадськості міста до подій, які розгортаються в Україні. Демонстранти висловлювали підтримку українцям, які вже понад десяту добу відстоюють своє право вибору та протестують проти колосальних фальсифікацій під час президентських виборів.
На площі та під час ходи дійство супроводжувала велика кількість різної прибиральної техніки помаранчового коліру та самі комунальні працівники міста із лозунгами `За ЧИСТІ вибори в Україні`. Вони були символом того, що Баварська громадськість підтримує намагання українців очистити свою країну.

Понад двогодинну акцію солідарності та єдності було розпочато з молитви, як це кожен день роблять протестуючі українці на Майдані Незалежності в Києві. Під час мітингу до громади звернувся голова партнерства Мюнхен-Київ пан Фріке, який щойно повернувся з Києва та розповiв про оптимiстичну атмосферу на українських вулицях, про згуртованість людей в Україні. Також пролунали виступи представникiв німецького та грузинського студентства, була зачитана заява підтримки від консульства Польщі, слово брали представники громади Мюнхенa (пан д-р Франц Бекер і ін.) та української громади.

Свідок подій, пан Фріке, зокрема зазначив, що їдучи до Києва, він мав на меті надати протестантам на Mайдані трохи відваги та мужності, надихнути їх. Але замість цього самі українці дали йому величезний заряд енергії, оптимізму, віри та відваги. Він також підкреслив, що таких відважних, ВІЛЬНИХ та щасливих обличь він ще не бачив у своєму житті. Пан Фріке висловив упевненість, що ці люди, якщо потрібно, стоятимуть до смерті, поки не будуть прийняті справедливі рішення.

Себастіан Шооп, представник студентської організації AEGEE (відділення в Мюнхені), нагадав про прийняту європейським проводом AEGEE заяву на підтримку всіх мітингуючих в Україні за право на чесні вибори та верховенство конституції. Ділячись власними враженнями, він згадав і представлення України на Європейському Дні Мов, котре було організоване Союзом Українських Студентів у Німеччині. Тоді, 19-го грудня, жоден із нас не розраховував на такий розвиток подій. `Україна – частина Європи і частина європейської системи цінностей! Ми як європейці відповідальні за те, щоб підтримати український народ у його прагненні до демократії`, - заявив пан Шооп.

Символiчним було вiдпускання пiсля загального виконання національного гiмну повiтряних кульок, якi, немов помаранчевi надii на єднiсть та справедливсть, підносилися догори, все вище та вище. Та коли вогнем солідарності запалали смолоскипи та колона людей з помаранчевою символікою розтягнулася на півкілометра, навiть перехожі, що вперше чули про Україну, не могли зaлишатися байдужими. Звичайно, пiд час ходи лунали укpаїнськi стрілецькі пiснi та наші майданівські заклики.

Присутні на акції українці передали атмосферу Майдану, де панує дух свободи та національної єдності, а також кожному надали шанс допомогти становленню демократії в Україні.

Союз Українських Студентів у Німеччині