Студенти Харківського національного університету ім. В.Каразіна останнім часом активно відвідують богослужіння і моляться за долю України.
Як повідомив кореспонденту УНІАН священик Української автокефальної православної церкви протоієрей Віктор Маринчак, нещодавно група студентів філологічного факультету замовила молебень і звернулася до нього з проханням `разом молитися за долю України`. За словами отця Віктора, відтепер в Івано-Боголовському храмі УАПЦ спеціально проводяться `позачергові` служби Божі за участю студентів, до яких долучаються багато прочан. За його словами, кожної неділі після літургії на прохання парафіян додаються молитви `за намноження любові та викорінення ненависті і злоби`. `Студенти вірять, що Бог, який є істина і любов, підтримає їхні молитви`, - вважає настоятель храму. Він переконаний, що `це стане традицією, поки не вирішиться наша доля`.
У свою чергу керуючий Харківсько-Полтавською єпархією АУПЦ архієпископ Ігор Ісіченко повідомив, що священики УАПЦ також відправляють молебні у наметовому містечку на майдані Свободи, де харківські студенти проводять безперервну акцію протесту проти фальсифікації виборів. `Таким чином, - сказав владика, - ми задовольняємо духовні потреби віруючих студентів`.

УНІАН