Про це йдеться у тексті звернення, прийнятого 4 грудня на мітингу на захист волевиявлення народу і підтримку Віктора Ющенка у Сімферополі, повідомляє ЛігабізнесІнформ.

Через те, що центральний майдан міста, де планувалося проведення мітингу, зайняли прихильники Віктора Януковича, мітингуючим довелося провести акцію під стінами Ради міністрів Автономної республіки Крим. У руках учасники тримали державні прапори України та Криму, партії `Батьківщина`, громадської організації `Наша Україна`, Української республіканської партії `Собор`, громадської організації `Пора`, `Так! Ющенко!` і транспоранти: `Крим за Ющенка!`, `Наш Президент - Ющенко!`, `Червоногвардійський район за Ющенка`, `Ялта за Ющенка!`, `Ялта - Так!` та інші. Ті що зібралися скандували: `Ющенко!`, `Міліція з народом!`, `Нас багато, і нас не подолати!`, `Зека - геть!`, `Ганьба!`, `Крим - Україна!`, `Свободу не спинити!`, `Черноморка!`, `Когда народ един - он не победим`, `Кучму-геть!`.
`Народні депутати і судді запобігли спробі кримінально-олігархічних сил глумитися над волею народу. Проте заспокоюватися зарано`, - вважають автори звернення. На думку кримських демократів, антинародний режим штучно штовхає народ до економічної кризи і політичної дестабілізації. Люди, що прийшли на мітинг, вимагали негайного сформувати перехідний уряд, прийняти поправки до Закону `Про Вибори Президента України`, а також сформувати новий склад Центральної виборчої комісії. `Ми закликаємо Віктора Януковича, Леоніда Кучму та Сергія Ківалова покаятися перед співгромадянами за зраду інтересів народу і сприяти мирному демократичному переходу влади до народного обранця`, - говориться у тексті звернення.

На думку народного депутата України, голови Меджлісу кримськотатарського народу Мустафи Джемилева, в Україні зараз відбуваються грандіозні полдітичні події. `В масових мітингах і демонстраціях беруть участь сотні тисяч людей. Вони доводять, що вони не бидло, не натовп, вони - народ `, - сказав М. Джемилев. `Я впевнений, сил у нас зараз значно більше. Я переконаний, Віктор Ющенко буде обраний нородним Президентом ношої держави`.

На мітингу також виступив голова Кримського регіонального правління Національного банка України Анатолій Бордюгов. За його словами, він з першого дня гордо стояв під кримським прапором на Майдані Незалежності у Києві. `Я вас вітаю, - звернувся він до прихильників, - народилася українська нація`. А. Бордюгов також заспокоїв їх з приводу ситуації на валютному ринку країни. `З гривньою все буде нормально. У нас вже декілька днів невеликий валютний приріст. Через 7-10 днів ситуація стабілізується. Ми не дамо, щоб нас обкрадали, як раніше, за одну ніч`, - пообіцяв голова КРП НБУ.

ЛІГАБізнесІнформ