Сьогодні в Україні поновлюється агітаційна кампанія двох кандидатів у президенти - Віктора Ющенка і Віктора Януковича.
Як повідомляв УНІАН, Центральна виборча комісія 4 грудня призначила повторне голосування по виборах Президента України на неділю, 26 грудня 2004 року. За таке рішення проголосували на засіданні ЦВК 11 із 12 присутніх членів комісії, один член комісії утримався.
Згідно з рішенням ЦВК, у виборчі бюлетені будуть внесенi прізвища кандидатів на пост Президента України - Віктора Ющенка і Віктора Януковича - як таких, хто за підсумками голосування 31 жовтня набрав найбільшу кількість голосів виборців.
Рішення приймалося комісією на виконання постанови Верховного Суду України від 3 грудня, згідно з якою дії ЦВК із встановлення результатів повторного голосування 21 листопада були визнані неправомірними, були скасовані дві постанови ЦВК від 24 листопада про результати повторного голосування та обрання Президентом України В.Януковича і з оприлюднення результатів цього ж голосування. Згідно з постановю ВСУ, ЦВК також зобов`язали призначити повторне голосування по виборах Президента згідно зi статтею 85 Закону України `Про вибори Президента України` - через три тижні, починаючи з 5 грудня.
Під час обговорення цього питання член комісії Валерій Бондик запропонував, перш ніж призначати повторне голосування, звернутися до Верховної Ради України про фінансування виборчої кампанії. Проте члени комісії не підтримали цю пропозицію.
Як зазначив, зокрема, заступник голови ЦВК Ярослав Давидович, фінансування виборчої кампанії ще не завершене. За його словами, в цілому на вибори виділено з державного бюджету 466 млн. грн., зокрема 119 млн. грн. - на повторне голосування, з яких `велика частина коштiв ще не використана`.
Як підкреслив після прийняття рішення в інтерв`ю журналістам член комісії Андрій Магера, на сьогодні органи місцевого самоврядування в окремих регіонах відключають тервиборчкоми від телефонного і електронного зв`язку, хоча не мають права цього робити, враховуючи те, що виборчої кампанія не завершена. А.Магера сказав, що ЦВК вирішуватиме цю проблему і з`ясовуватиме в чому справа.
УНІАН