Стратегічним завданням називають учасники Форуму громадських організацій `Україна: єдність громадянського суспільства`, що пройде 6 грудня у Харкові, конструктивну співпрацю між недержавними організаціями, які працюють у різних сферах суспільного життя України, які мають різні політичні симпатії задля формування ефективного діалогу з різними гілками влади на основі демократії та верховенства права; задля того, аби нинішнє піднесення громадянської свідомості втілилося у формування дієвих структур громадянського суспільства. Про це йде мова у проекті резолюції, яка має бути затверджена на Форумі.

Представники громадських організацій вважають за доцільне укладення Суспільного Договору про порозуміння та співпрацю між громадськими організаціями та органами влади для демократизації всіх сфер українського суспільства. Можливою формою реалізації такого договору стане створення Громадських Рад, які сприятимуть суспільному діалогу і залучення до нього всіх рівнів влади – від Кабінету Міністрів до сільських Рад.

Представники громадських організацій переконані, `за нинішніх політичних обставин, напередодні переголосування результатів другого туру президентських виборів та беручи до уваги досвід акцій громадської непокори, маємо продовжувати свою професійну діяльність, спрямовану на поглиблення правової культури громадян України, на поширення поінформованості виборців у різних регіонах України про виборчий процес, та спостереження і контроль за діями органів влади всіх рівнів та привернення уваги широких кіл української та міжнародної громадськості до процесів демократизації в Україні.`

Новий вибір 2004