Головуючий в ОБСЄ міністр закордонних справ Болгарії Соломон ПАССІ вітає рішення Верховного Суду України, яке визнає другий тур президентських виборів недійсним, та завіряє у повній підтримці з боку ОБСЄ під час проведення переголосування.

Повідомлення про це міститься на офіційному сайті ОБСЄ.

`Рішення суду відповідало висновкам спостерігачів від ОБСЄ та інших організацій щодо того, що обидва тури виборів були затьмарені серйозними порушеннями`, - сказав С.ПАССІ.

`Як би там не було, це рішення Верховного Суду робить можливим мирне розв`язання нинішньої політичної кризи`, - додав він.

С.ПАССІ зазначив, що переголосування другого туру виборів дасть можливість Україні продемонструвати, що відданість українців демократії може бути трансформована в добре організовані, вільні та чесні вибори.

Він також закликав українську владу забезпечити проведення переголосування у повній відповідності до стандартів ОБСЄ.

`Зокрема, ми очікуємо чесної кампанії та неупередженого її висвітлення у контрольованих державою ЗМІ`, - зазначив головуючий в ОБСЄ.

С.ПАССІ також повідомив, що ОБСЄ готова надіслати повноцінну команду спостерігачів на проведення переголосування.

`Я закликаю всі держави-учасниці ОБСЄ та інші міжнародні організації сформувати якомога більшу місію спостерігачів за цей короткий проміжок часу`, - зазначив головуючий в ОБСЄ.

Він також висловив сподівання, що спостерігачі матимуть повний доступ до виборчого процесу, включаючи підрахунок голосів, і матимуть можливість виконувати місію без перешкод.

УНІАН