Українська національна консервативна партія заявляє про те, що регіони, керівники яких робили сепаратистські заяви, тепер готуються провести акцію `Україна – єдина`. Про це йдеться в повідомленні УНКП, переданому УНІАН.

Згідно з повідомленням, партія одержала сценарій проведення акції, розісланий місцевим радам Харківської, Полтавської, Сумської, Луганської, Дніпропетровської і Донецької областей.

Згідно зі сценарієм, акція представлятиме живий ланцюг.

`Ключовий кадр: люди тримаються за руки`, - написано в сценарії.

Передбачається, що люди виїжджають на акцію `на машинах, підводах, лижах, велосипедах, конях`, дітей вивозять на санчатах, прив`язаних до автомобіля, що повільно рухається.

Згідно зі сценарієм, у ланцюзі повинні бути представлені пенсіонери, які сидять на стільцях і стоять з ціпками, цілі родини: `батько, мати, дідусь з бабусею і онуки`.

Передбачається, що діти в руках повинні тримають квіти і кульки, деякі – `за пазухою – котів, собачок, хом`яків або голубів`.

`Група спортсменів біжить далеко в полі, щоб зайняти своє місце в ланцюгу`, - наголошується в сценарії.

Учасники повинні тримати в руках державні прапори, білі і блакитні стрічки, ікони, засвічені свічки. Передбачається, що в малонаселених пунктах, учасники ланцюга повинні протягнути між собою мотузок, маючи на увазі при цьому, що `нас мало – але ми єдині`.

У деяких місцях на мотузку з білих і синіх стрічок повинні висіти таблички з прізвищами людей, які нібито не змогли прийти через роботу, але при цьому приєдналися до участі в акції.

На межі районів люди повинні стояти з прапорами своїх районів, а на межі областей – з прапорами областей.

У ланцюг також шикуються автобуси, автомобілі, вози, в самому ланцюгу повинні бути люди в робочому одязі, які нібито прийшли прямо з роботи, люди з мітлами – вони повинні символізувати вимітання, очищення України.

`Бригада мисливців, які полювала в полі, приєдналася до ланцюга і стоїть із зачохленими рушницями`, - написано в сценарії.

Передбачається, що учасники акції повинні тримати в руках плакати: : `Украина - едина!`, `Донбас працює – Київ танцює!`, `Майдан с приветом!`, `Янукович мы с тобой!`, `Киев кончай галдеть!`, `Майдан, пакуй чемодан!`, `Тимошенко за граты!`, `Ющенко! Не пикай на ЦИК!`, а в руках дитини - `Дяди и тети на Майдане! Вы плохие и еще хуже!`.

З вікон автомобілів, що стоять і рухаються, повинні звучати пісні про Донбас, про шахтарів, про Луганщину, пісня `Хліб - усьому голова`, а також пісні у виконанні Софії РОТАРУ – `Одна калина за вікном`, `Це моя земля, це твоя земля неповторна і єдина`.

Передбачається, що телезйомка учасників акції здійснюватиметься як уздовж ланцюга з автомобіля, що рухається, так і з міліційного вертольота.

УНКП вважає, що вищенаведений сценарій, насправді розроблений з метою ще більшого розколу України, здійснення сценарію `Кучма-3` і розширення повноважень керівників облдержадміністрацій до рівня `містечкових князьків`.

УНІАН