У Сімферополі, на центральній площі Леніна, одночасно відбулися два мітинги - прихильників Віктора ЮЩЕНКА і Віктора ЯНУКОВИЧА.

Як передає кореспондент УНІАН, учасників акції на підтримку В.ЮЩЕНКА було від 2 до 2,5 тис. чоловік, В.ЯНУКОВИЧА – приблизно, 600 чоловік.

Між учасниками акцій відбулася невелика бійка. Оскільки прихильники В.ЯНУКОВИЧА – це представники Російської громади і Кримського козачого союзу встановили на площі Леніна 15 великих військових наметів, то місця для проведення акції прихильників В.ЮЩЕНКА не було. В результаті, вони змушені були пройти через наметове містечко до входу до Ради міністрів Криму. Козаки спробували їх не пропустити. В результаті, обидві сторони кілька хвилин штурхали одні одних, доки не втрутилася міліція і не створила коридор, щоб ющенківці пройшли до місця проведення свого мітингу.

Вони були з численними помаранчевими прапорами `Так, Ющенко!`, а також з державними прапорами України, прапорами Криму і національними кримськотатарськими прапорами, перев`язаними помаранчевими стрічками.

Учасники акції вітали рішення Верховної Ради і Верховного Суду України про невизнання фальсифікованих підсумків голосування другого туру виборів Президента.

Водночас, вони відзначили, що відмираючий антинародний режим, чіпляючись за владу, штучно штовхає країну до економічної кризи і політичної дестабілізації.

У зв`язку з цим для швидкого подолання негативних тенденцій учасники акції своєю резолюцією зажадали від українського парламенту і Президента Леоніда КУЧМИ негайно сформувати перехідний уряд `і передати йому повноваження нелегітимного Кабінету Міністрів В.ЯНУКОВИЧА`.

Крім того, вони зажадали негайно прийняти поправки до закону про вибори Президента України, які б дозволили провести 26 грудня переголосування другого туру виборів максимально демократично. Зокрема, учасники акції вважають за необхідне заборонити використання відкріпних талонів і посилити відповідальність за фальсифікацію волевиявлення громадян. Крім того, в резолюції міститься вимога сформувати новий склад ЦВК, в якому кандидати на посаду Президента мали б рівне представництво. Також учасники зажадали від органів влади і самоврядування Криму відмовитися від використання адмінресурсу під час проведення виборчої кампанії. Учасники мітингу скандували `Ющенка!`, `Україна і Крим разом!`, `Міліція з народом!`, `Разом нас багато, і нас не подолати!`.

Учасники іншого мітингу, який пройшов під прапорами Росії і Криму, заявили про неприйняття рішення Верховного Суду України, який відмінив рішення ЦВК про перемогу В.ЯНУКОВИЧА на виборах. Вони тримали плакати `Нашизм не пройде`, `Геть оскаженілий націоналізм`, ``Нет Ющенко, нет Тимошенко, долой бандеровщину` і скандували `Наш президент Янукович!`. Міліція охороняла учасників обох акцій, щоб уникнути будь-яких інцидентів.

УНІАН