Лідер фракції БЮТ, одна з лідерів Коаліції `Сила народу` Юлія ТИМОШЕНКО заявляє, що від домовленостей з лідером СПУ Олександром МОРОЗОМ про проведення конституційної реформи ніхто не відмовляється.

Як повідомляє прес-служба Центрального штабу Віктора ЮЩЕНКА, сьогодні під час засідання Верховної Ради Ю.ТИМОШЕНКО звернулася до народних депутатів із проханням `навести порядок із фальсифікаціями`. Вона наголосила на тому, що сьогоднішній Закон України `Про вибори Президента України` містить широкі можливості для створення фальсифікацій, тому не має права на існування.

Ю.ТИМОШЕНКО закликала депутатів Верховної Ради терміново винести на голосування законопроект щодо змін до виборчого законодавства. Також вона наголосила на тому, що від домовленостей із О.МОРОЗОМ про проведення конституційної реформи ніхто не відмовляється. Просто, на її думку, сьогоднішня ситуація в першу чергу вимагає внесення змін до Закону `Про вибори Президента України`.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні під час пленарного засідання ВР більшість фракцій і груп парламенту, в тому числі і СПУ, звинуватили фракції `Наша Україна` та БЮТ у зриві домовленостей щодо проведення політичної реформи. Зокрема, лідер СПУ Олександр МОРОЗ підкреслив, що його фракція вимагає спочатку проголосувати за зміни до Конституції, а потім розглядати інші питання. Звертаючись до `нашоукраїнців`, О.МОРОЗ сказав, `вчора була одна ситуація: поки не було рішення суду – ви йшли на згоду, сьогодні вже змінилася ситуація`. При цьому він підкреслив, що соціалісти, підписавши угоду з Віктором ЮЩЕНКОМ, повністю дотримувались своїх обіцянок.

Після цього ВР скасувала свою постанову про проведення 4-5 грудня пленарних засідань. Голова ВР Володимир ЛИТВИН закрив сьогоднішнє засідання, наголосивши, що наступне засідання парламенту, згідно з календарним планом, має відбутися 14 грудня.

УНІАН.