`Учора увечері я утворив і сьогодні вранці провів засідання так званого `Антикризового комітету`. Ухвалення цього рішення викликане тим, що політичний хаос приносить тяжку і велику шкоду нашій економіці. А з іншого боку, нас лякають, і мене зокрема, що бюджет України буде розглянуто в бік погіршення по відношенню до Одеси`.

Як передає кореспондент УНІАН, таку заяву оголосив сьогодні на 5-тисячному мітингу на Куликовому полі `на підтримку Конституції і демократії` мер Одеси Руслан БОДЕЛАН. `Я хочу заявити, - наголосив голова міської організації Партії регіонів, - що ніякі залякування, ніякі заклики мене не зупинять: я все робив і робитиму, щоб одесити жили в нормальних умовах, мали можливість нормально вчитися і працювати на всіх ділянках. Я також хочу заявити деяким особам, які вимагають від прокуратури, щоб мені заборонили виїзд за кордон, що я не збираюся виїжджати з Одеси`.

Не згадавши, що 26 листопада керівництво міськради вже утворило міський Комітет із захисту Конституції і демократії, Р.БОДЕЛАН додав: `Питання стоїть про знехтування Конституції, прав і свобод наших громадян. Ви бачите, як злякалися Сіверськодонецька, де збиралися депутати всіх рівнів, які навіть не ухвалили рішення про якесь відділення або ще якусь федерацію, а просто заявили про право на свій голос, як це стурбувало наших опонентів, як почали вони завзято складати списки і включати в них усіх і вся з перспективою притягнення до кримінальної відповідальності`.

Активісти Партії регіонів і Компартії України, які виступили з імпровізованої трибуни, зокрема, заступник начальника Одеської обласної податкової адміністрації Василь ВАСІЛЬКОВСЬКІЙ, колишній генерал ГРУ у відставці Ігор ТАУШАНОВ, піддали критиці Верховний Суд України за прийняте 3 грудня нібито `неправомірне рішення`. `Я не знаю, - заявив Андрій ЗВОНАРЖ, який прибув до Одеси з Криму, - чи виконуватиметься рішення Верховного Суду, тому що знаю, що воно незаконне`.

Про це ж заявляли, називаючи `помаранчевою фашистською чумою` опонентів з Коаліції `Сила народу`, начальник Одеського облуправління у справах сім`ї та молоді Людмила АКІМОВА, голова православної організації `Единое Отечество` Валерій КАУРОВ, депутат міськради Олександр КРАВЕЦЬ та інші, які виступали `від імені лікарів міста`, `від імені ветеранів міста` і `від імені студентів міста`.

Ведучий півторагодинного мітингу, організованого Партією регіонів, декілька разів просив людей не розходитися `з урахуванням того, що після його завершення, на площі буде розіграно лотерею. Ті, хто виграє одержать призи – доставлені сюди три `Таврії`.

Муніципальна телекомпанія `РІАК` вела пряму трансляцію з Куликового поля, проте коментатори ні словом не обмовилися про те, що проводиться неподалік, на тій же площі, паралельна акція прихильників В.ЮЩЕНКО. Телеглядачі стали мимовільними свідками кількох спроб однієї одеситки висловити і свою думку за підсумками виборів, що пропонувалося зробити жителям Одеси - прихильникам В.ЯНУКОВИЧА, проте помічники телеведучої всіляко її відштовхували від мікрофона, відмовляючи в праві висловити власну громадянську позицію.

УНІАН