Київ підтверджує своє звання столиці демократії - заявляють організатори наметового містечка. За їх словами, 80% допомоги учасникам акцій протесту надходить від приватних осіб та компаній України.
4 грудня в УНІАН відбулася прес-конференція координаційної ради наметового містечка учасників громадської непокори. В прес-конференції взяли участь координатори роботи системи наметових містечок Дмитро Логінов, Андрій Трушковський, Максим Банніков, Тарас Логінов, а також представник штабу віктора Ющенко Василій Кубийда.
Учасники прес-конференції розповіли про влаштування містечка, про роботу координаційних служб та систему управління табором. Зокрема, вони повідомили, що головною складністю в організації була неготовність до такої великої кількості людей. В перші ж дні акції протесту кулькість бажаючих приєднатися до акції й допомогти її учасникам перевершило всі прогнози її організаторів. З цієї причини в перші дня роботи табору були збої щодо розподілу продуктів харчування та теплих речей, що були принесені киянами. Зараз табір управляється координаційною радою, комендатурою у складі 20-ти людей, налагоджена робота медичної служби, функціонує сайт акції та служба внутрішньої безпеки. При цьому комендатуру найдемократичнішого містечка обирають демократичним шляхом - мешканці це роблять самостійно.
Учасники прес-конференції виказали подяку Києвській міській адміністрації, всім підприємствам, компаніям та приватним особам, які відгукнулися на заклики організаторів, зробивши свіфй внесок у перемогу демократії в Україні.
На питання, коли планується завершення акції, Василій Кубійда відповів: `до остаточної перемоги демократії в України` й зазначив, що `Люди, які приїхали сюди добровільно, залишатимуться тут до того чаус, доки вважатимуть це доцільним`. З цієї причини спеціальних заходів щодо організації розформування табору не планується.
За приблизними підрахунками організаторів, на даний момент в таборі знаходяться більше 10 тисяч учасників акції, серед яких представники різноманітних регіонів України. Сьогодні ж вже 4 пари протестанів виказали побажання одружитися, причому остання пара - хлопець з Вінницбкої області, а дівчина - з Донецької.

Новий вибір 2004