Керівник виборчої кампанії Віктора ЮЩЕНКА Олександр ЗІНЧЕНКО заявляє, що блокування урядових установ і маніфестація на Майдані Незалежності продовжиться до підписання Президентом України Леонідом КУЧМОЮ указів про відставку уряду і ЦВК.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав сьогодні на прес-конференції у Києві.

`Ми не вважаємо, що процес завершився, особливо це стосується того факту, що Л.КУЧМА в Москві проігнорував раніше досягнуті домовленості, а також не підписав відставку уряду`, - сказав О.ЗІНЧЕНКО. `Тому Президент має чути голос своїх громадян, якщо втрачає політичне відчуття, то щоб хоча б не втратив слуху`, - додав він.

О.ЗІНЧЕНКО підкреслив, що влада в Україні і в тому числі Президент, звикли жити за власними законами і сценаріями. Водночас, він висловив переконання, що за останні два тижні сценарій владою було втрачено, а перебудуватися на марші провладна команда не може.

`Щоб перебудовуватися, потрібно мати слухняну команду, а команда перестала бути слухняною`, - сказав керівник штабу.

Він підкреслив, що ці заяви, які лунають останнім часом, зокрема, від губернатора Харківської області Євгена КУШНАРЬОВА, і які постійно суперечать одна одній, свідчать про агонію та істерику влади.

О.ЗІНЧЕНКО також висловив переконання, що до будинку уряду отримає доступ тільки новий його склад, оскільки відповідне рішення було прийнято Верховною Радою України.

Як повідомляв УНІАН, 1 грудня 2004 року ВР України висловила недовіру уряду Віктора ЯНУКОВИЧА, але він заявив, що не визнає цього рішення парламенту. 49 депутатів із провладних фракцій оскаржили це рішення ВР у Конституційному Суді.

УНІАН