Керівник виборчої кампанії Віктора ЮЩЕНКА Олександр ЗІНЧЕНКО заявляє, що опозиція наполягає на докорінній зміні уряду.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив сьогодні на прес-конференції у Києві. `Ми будемо наполягати тільки на докорінних змінах уряду`, - сказав О.ЗІНЧЕНКО.

Він також зазначив, що найголовнішим завданням уряду на нинішній момент опозиція вважає забезпечення соціально-економічної стабільності в країні та забезпечення бюджетного процесу.

О.ЗІНЧЕНКО підкреслив, що уряд має формуватися на коаліційній основі, але, передусім, за професійною ознакою. `Коаліційність уряду не означає квотність, головне – професійність, а не партійний квиток`, - сказав заступник голови Верховної Ради України.

Він висловив переконання, що лава професіоналів в Україні дуже велика і сформувати новий склад уряду буде неважко.

Серед оперативних завдань опозиції О.ЗІНЧЕНКО назвав забезпечення нормальної роботи державних установ – Кабінету Міністрів України та Національного банку.

Він висловив переконання у необхідності прийняття відставки голови Нацбанку Сергія ТІГІПКА і призначення нового голови, який має високу професійність, репутацію в банківських колах та не є прихильником жодного з кандидатів.

На його думку, такою персоною міг би стати, наприклад, екс-голова НБУ Володимир СТЕЛЬМАХ.

Серед інших завдань О.ЗІНЧЕНКО назвав прийняття і підписання Президентом України нового закону про вибори, призначення нового складу ЦВК та територіальних виборчих комісій з представниками обох кандидатів на паритетній основі, заміна губернаторів, які були причетні до фальсифікацій та сепаратистських заяв, а також відновлення системи нагляду за виконанням закону – нормальної системи роботи Генеральної та інших прокуратур України.

УНІАН