Віктор ЯНУКОВИЧ має намір брати участь у переголосуванні другого туру президентських виборів. Про це повідомляє телекомпанія НТВ з посиланням на агентство ІТАР-ТАСС.

`Хоча рішення Верховного Суду було ухвалене під великим політичним тиском, мені не залишається нічого іншого, як йти на вибори і перемагати`, - процитувала В.ЯНУКОВИЧА його прес-секретар Ганна ГЕРМАН.

Згідно з вердиктом Верховного Суду України переголосування другого туру виборів Президента України пройде 26 грудня.

Як повідомляв УНІАН, 3 грудня 2004 року Судова палата у цивільних справах Верховного Суду України ухвалила рішення про визнання недійсними результати другого туру президентських виборів 21 листопада. Суд скасував постанову ЦВК від 24 листопада 2004 року №1264 `Про результати виборів Президента України 21 листопада 2004 року та обрання Президента України`, якою ЦВК встановлювала оголошення обраним Президентом Віктора ЯНУКОВИЧА. Суд також визнав дії ЦВК щодо встановлення результатів повторного голосування неправомірними. Верховний Суд зобов`язав ЦВК провести повторне голосування по виборах Президента України і направив до Верховної Ради України, Президента України і Генеральної прокуратури України ухвалу про порушення виборчого процесу, виявлені під час розгляду скарги представника Віктора ЮЩЕНКА. Рішення ВСУ остаточне і оскарженню не підлягає.

УНІАН