`Український народ вистраждав рішення Верховного Суду на морозі – своєю непокорою владі виборець примусив усіх думати про майбутнє цієї держави`, - так прокоментував у прямому ефірі `Нового каналу` рішення Верховного Суду щодо призначення повторного другого туру виборів на 26 грудня народний депутат України, перший заступник голови фракції `Наша Україна`, член виконкому Комітету національного порятунку, лідер Української народної партії Юрій КОСТЕНКО.

Як повідомили УНІАН у прес-службі УНП, Ю.КОСТЕНКО привітав рішення Верховного Суду і, назвавши його `історичним`, підкреслив, що воно відкриває шлях для майбутнього: `Судді при прийнятті рішення керувалися силою закону, а не традиційним телефонним правом, або законом сили, як це ми спостерігали впродовж усіх років як комуністичного режиму, так і посткомуністичного режиму КУЧМИ`.

На його переконання, `якщо будуть доведенні факти фальшування, то, люди, причетні до цього процесу, будуть нести відповідальність`. `Ми вимагатимемо, щоб усі, хто намагався вкрасти у людей право вибирати Президента, були притягнуті до кримінальної відповідальності`, - заявив лідер УНП.

Аналізуючи мирний революційний процес, лідер Української народної партії назвав його `ще незавершеним`. `Тепер ВР має ухвалювати ті рішення, які забезпечать демократичне, прозоре і чесне переголосування`, - зазначив він. Зокрема, 4 грудня, сказав Ю.КОСТЕНКО, `ВР має ухвалити відповідні зміни до Закону про вибори Президента і запустити технологію підготовки до переголосування, яка включає призначення нового складу ЦВК`.

УНІАН