Судова палата у цивільних справах Верховного Суду України вирішила: скаргу Катеринчука Миколи Дмитровича, довіреної особи кандидата на пост Президента України Ющенка Віктора Андрійовича у єдиному загальнодержавному виборчому окрузі по виборах Президента України на рішення бездіяльність Центральної виборчої комісії задовольнити частково.

Визнати дії Центральної виборчої комісії по встановленні результатів повторного голосування з виборів Президента України та складання протоколу про результати повторного голосування з виборів Президента України від 24 листопада 2004 року неправомірними.

Постанову Центральної виборчої комісії від 24 листопада 2004 року №1264 про результати виборів Президента України 21 листопада 2004 року та обрання Президента України - скасувати.

Постанову Центральної виборчої комісії від 24 листопада 2004 року №1265 про оприлюднення результатів виборів Президента України - скасувати.

Зобов`язати Центральну виборчу комісію призначити повторне голосування по виборах Президента України в строк встановлений частиною першої статті 85 Закону України `Про вибори Президента України` обчислюючи його з 5 грудня 2004 року, повторне голосування провести в порядку визначеному статтею 85 Закону України `Про вибори Президента України`.

Задоволення решти заявлених вимог - відмовити.

Рішення є остаточним і оскарженню не підлягає.

Всі підписи Судів Судової палати.

Крім того, Судовою палатою на адресу Верховної Ради, Президента та генерального прокурора постановлена окрема ухвала щодо порушень, які були з`ясовані і встановленні в ході розгляду цієї справи.

Судове засідання оголошується закритим.

Новий вибір 2004