Переголосування другого туру виборів Президента України дозволить уникнути значних втрат української економіки, яких може зазнати Україна у випадку затягування політичної кризи і проведення повторних виборів. Таку думку вислює ціла низка економічних і політичних експертів.

Зокрема, експерт Міжнародного центру перспективних досліджень Наталя Мартиненко вважає, що якщо політична криза не буде розв`язана протягом найближчих двох місяців, то вона дійсно серйозно позначиться на економіці України.

Передусім постраждає фінансова сфера, яка дуже вразлива до таких речей. За словами експерта, очікується криза у бюджетній сфері, оскільки не прийнято бюджет на новий рік, і, більш того, не вбачається можливості його прийняття навіть у січні наступного року.

Якщо затягнеться політична криза, переконана експерт, будуть втрачені ті досягнення у банківській сфері, яких змогли досягти за останні роки: зростання депозитів, зростання кредитів, зниження ставок по кредитах, підвищення ставок за депозитами і стабільність обмінного курсу. `Ми вже зараз бачимо, що відбувається у цій сфері`, - зазначає Мартиненко.

На думку експертів Центру ринкових реформ, при розвитку політичної кризи слід очікувати зростання інфляції, знецінення гривні і скорочення інвестицій та товарообігу з іншими країнами.

На думку більшості експертів, затягування політичної кризи, що є невідворотним, при проведенні нових виборів президента, з урахуванням інфляції, скорочення інвестицій, виробництва і міжнародної торгівлі може перетворитися для України та українців на втрати від $8 до $12 млрд.

Новий вибір 2004