Довірена особа у загальнодержавному виборчому окрузі кандидата в Президенти Віктора ЮЩЕНКА Микола КЕТЕРИНЧУК називає `великою перемогою` сьогоднішнє рішення ВСУ за його скаргою щодо визнання незаконною постанову ЦВК України щодо рішення про оголошення за результатами другого туру виборів Президентом України Віктора ЯНУКОВИЧА.

Як передає УНІАН, рішення ВС, перш за все, показало, що правосуддя в Україні є, а також те, що країна `повертається до демократичних стандартів`.

Крім того, на переконання М.КАТЕРИНЧУКА, своєю постановою ВС анулює напругу в державі і дає можливість вийти з політичної кризи. `На мою думку, сьогодні велика перемога всіх тих людей, які стоять на Майдані, а також перемога демократії`, - наголосив М.КАТЕРИНЧУК. У той же час, він зазначив, що повторне голосування у тому ж складі кандидатів на цю посаду має відбутися в Україні через три тижні.

На запитання журналістів, чому під час проголошення рішення ВСУ в судовому залі не було представників Віктора ЯНУКОВИЧА та ЦВК, представники в суді В.ЮЩЕНКА зазначили, що `це на їх совісті`.

Після того, як головуючий в суді оголосив про закриття судового процесу, представники В.ЮЩЕНКА почали аплодувати, обійматися та вигукувати `ЮЩЕНКО! ЮЩЕНКО!`, ці слова підтримала значна частина журналістів, які були у залі.

Джерело: УНІАН