В ряді регіонів, переважно південних та східних, проведення мітингів на підтримку В.Ющенка все ще наражається на шалений спротив представників органів місцевої влади, а також певних осіб, яких місцева влада використовує для проведення різноманітних провокацій. Особливо сильний адміністративний тиск чиниться на учасників мирних демонстрацій в Донецькій, Луганській областях та Автономній Республіці Крим, в місті Севастополь, повідомляє прес-служба Кінаха.

В цих регіонах неодноразовими були факти заборони проведення мітингів на підтримку В.Ющенка, протидії встановленню наметових таборів. Справа доходила навіть до жорстокого побиття учасників мирних демонстрацій, яке відбулося, наприклад, 29 листопада у Луганську.

Аналогічні події відбуваються зараз в Криму, де чиниться серйозний тиск на прихильників В.Ющенка. У Севастополі, наприклад, звичним явищем є випадки загроз фізичною розправою, що звучать в бік прихильників народного Президента. В школах міста переслідують дітей, батьки яких голосували за Віктора Ющенка. Студентам, що беруть участь в акціях, особливо в Києві, загрожують виключенням з навчальних закладів.

Незважаючи на неодноразові випадки погроз та тиску, мітинги на підтримку Ющенка все одно відбуваються. 1 грудня, зокрема, в Севастополі відбулося пікетування міського телецентру. Пікетувальники вимагали об’єктивного висвітлення подій, що відбуваються в країні.

У Сімферополі учасники демонстрації вимагали звільнення керівництва телерадіокомпанії `Крим` і провладної преси за надання недостовірної інформації про хід подій в Україні. Відповідне звернення учасники акції направили Голові Ради міністрів Автономної Республіки Крим Сергію Куніцину.

Джерело: прес-служба Кінаха