Редакції херсонської газети „Чесне слово` запропоновано звільнити приміщення, яке вона орендує в міському будинку профспілок, у зв’язку з тим, що в їхньому вікні висить помаранчевий плакат.

Це поки що неофіційна інформація, яку отримали журналісти редакції від тих співробітників будинку профспілок, які співчувають громадянській позиції газети. Приводом для можливого виселення редакції може стати начебто необхідна реконструкція цілком придатного для експлуатації приміщення. Все це відбулося після того, як редакція попросила надати офіційне письмове звернення з обґрунтуванням причин, за якими редакція-орендар начебто повинна зняти помаранчевий плакат, передає ІМІ.

`Після другого туру виборів працівники нашої редакції вирішили свою прихильність до Віктора Ющенка проявити наочно й не лише на сторінках газети,` - розповідає головний редактор тижневика „Чесне слово` Едуард Михайлов. `Тому у вікні нашої редакції з’явився помаранчевий плакат з написом „Так! Ющенко!`. Але вже через три дні двічі підходили співробітники будинку профспілок і посилаючись на розпорядження свого керівництва вимагали зняти плакат: мовляв, профспілки не підтримують Ющенка. Вони же одразу нам натякнули на орендну угоду, яку власник приміщення може розірвати у будь-який час.

Особливого сенсу цій ситуації надає той факт, що вікна редакції розташовані якраз поміж вікнами кабінетів голови Херсонської обласної міжгалузевої ради профспілок та її заступника і виходять на центральну вулицю міста – проспект Ушакова.

Працівники редакції „Чесне слово` не вперше скаржаться на адміністративний тиск з боку місцевої влади на їхнє видання, засновником якого є Херсонська Гільдія Бізнесу, через безкомпромісну й чесну позицію, яку зайняла газета під час передвиборної кампанії. Утім, ні сама газета, ні приватні підприємці Херсона ніколи не приховували своїх політичних уподобань й надалі не збираються цього робити.

Джерело: ІМІ