Один з лідерів опозиції Микола ТОМЕНКО вважає, що необхідно терміново сформувати тимчасовий уряд на чолі з лідером СПУ Олександром МОРОЗОМ. Про це М.ТОМЕНКО заявив сьогодні на прес-конференції у Києві.

`Формат уряду народної довіри дуже складний і потребує багато часу для переговорів, тому треба діяти швидко`, - сказав депутат. `Я буду одстоювати, щоб цей перехідний уряд очолював О.МОРОЗ, як людина яка посіла третє місце у виборчих перегонах і не асоціюється ні з яким регіоном, і ні з якою фінансово-промисловою групою`, - додав він.

М.ТОМЕНКО висловив переконання, що перехідний уряд має діяти місяць-півтора і його головною метою має стати забезпечення соціально-економічної стабільності в державі та проведення переголосування другого туру в демократичних умовах.

Депутат також зазначив, що створення перехідного уряду є однією з вимог Комітету національного порятунку для проведення переголосування. Рештою вимог є призначення переголосування не пізніше 19 грудня, внесення змін до Закону про вибори президента, і можливо, внесення змін до Конституції з обов`язковою вимогою запровадження їх вже після зміни системи влади. `З початку треба владу змінити – змінити атмосферу розкрадання, атмосферу непрозорості, недемократичності`, - сказав М.ТОМЕНКО.

Він також підкреслив, що якщо цей рівень вимог буде блокуватись владою, то опозиція шукатиме інших шляхів дій. М.ТОМЕНКО також висловив переконання, що в перехідному уряді може зберегтися ряд міністрів, які працювали в уряді В.ЯНУКОВИЧА з тим, щоб полегшити переговорний процес при формуванні тимчасового уряду. Депутат також наголосив на тому, що це його особиста думка і поки не є офіційною позицією Комітету національного порятунку.

Як повідомляв УНІАН, вчора Юлія ТИМОШЕНКО висловлювала переконання у тому, що потрібно одразу сформувати уряд народної довіри під нового президента В.ЮЩЕНКА.

УНІАН