Екс-член фракції `Трудова Україна` Олександр ЄДIН не виключає можливого розколу в партії `Трудова Україна` у зв`язку з виходом з фракції 10 народних депутатів, а також зміну керівництва партії.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив сьогодні, відповідаючи на запитання журналістів.

О.ЄДІН зазначив, що народні депутати вийшли з фракції з різних міркувань, зокрема, з ідеологічних, оскільки, за його словами, `сама ідеологія партії `Трудова Україна` сьогодні розмита, неконкретна - чи то це лівоцентристська, чи то центристська ідеологія`. Він також сказав, що `практично було втрачене керівництво фракцією, оскільки думки членів фракції часто розходилися з тими вказівками, які звучали зверху`.

О.ЄДІН також вважає, що вихід з фракції депутатів також пов`язаний позицією членів фракції, які проголосували за відставку уряду. При цьому О.ЄДІН зазначив, що з фракції вийшли і ті депутати, які голосували за відставку Кабміну і ті, які не голосували. О.ЄДІН також підкреслив, що депутати вийшли ще з метою визначитися і працювати на збереження унітарності, цілісності нашої держави.

О.ЄДІН також підкреслив, що вихід з фракції - це `логічний крок`, оскільки `люди вже давно хотіли вийти з фракції, але їм потрібен був імпульс, який вони отримали після відставки уряду`.

Відповідаючи на запитання про те, чи було таким імпульсом для виходу з фракції інтерв`ю народного депутата України, члена політвиконкому партії `Трудова Україна` Віктора ПІНЧУКА газеті `New York Times` і відставка голови партії Сергія ТІГІПКА з поста голови Нацбанку, О.ЄДІН відзначив, що це ніяк не вплинуло. `На мою думку, менеджер ТІГІПКО не приніс партії ніяких дивідендів, сьогодні не визначена його позиція - або він в опозиції, або співробітничає з владою, на який електорат він орієнтується? І його постійний перехід з однієї якості в іншу також вплинув на багато членів`, - сказав О.ЄДІН.

За його словами, питання розколу в партії залежатиме від політвиконкому і від позиції С.ТІГІПКА.

Крім того О.ЄДІН повідомив, що люди, які вийшли з фракції, налаштованi працювати в новій більшості. `Зараз вони визначаються з приводу роботи в якійсь іншій фракції чи в позафракційному об`єднанні, але ці люди працюватимуть на користь народу і держави`, - підкреслив він.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні з фракції `Трудова Україна` вийшли 9 депутатів, зокрема й лідер фракції Ігор ШАРОВ.

УНІАН