Лідер `Нашої України` Віктор Ющенко заявляє, що опозиція не буде брати участь в жодних переговорах, пов`язаних із повторними виборами.
Виступаючи на Майдані у четвер ввечері в Києві, він також наголосив: `Якщо найближчими днями, після рішення Верховного суду не буде встановлено день повторного голосування, ми починаємо адекватні дії у відносинах з цією владою`.
`Кожна людина, кожен політки, який сьогодні буде говорити про нові вибори, пам`ятайте, що це людина, яка веде до провалу`, - сказав В.Ющенко, зазначивши, що країна зараз стоїть на межі глибокої економічної кризи, і врятувати `націю і країну може лише одне - свідоме політичне прийняття рішення про переголосування`. `Це той компроміс, що дозволить заспокоїти усю націю, в тому числі, і тих людей, які представляють Верховну Раду, різні політичні сили в регіонах`, - сказав лідер `Нашої України`.
`Я вам даю слово - ми не будемо брати участь в жодних переговорах, де йдеться про нові вибори в Україні`, - заявив В.Ющенко, звертаючись до людей на Майдані.
`Ми будемо діяти адекватно`, - пообіцяв лідер, додаючи, що якщо влада не піде на компроміс, опозиція оприлюднить новий план дій.
Він також попередив, що у випадку застосування владою сили до будь-якого з учасників акції, настане час для адекватних дій. `Якщо проти цієї людини, кожного, буде піднято руку, від руки ви постраждаєте`, - сказав лідер опозиції.
В.Ющенко вважає, що влада наполягає на проведенні повторних виборів, щоб таким чином `затягнути час і вивести на старт нові політичні фігури з не такою заплямованою репутацією, як у Віктора Януковича`.
Про це він заявив в інтерв`ю зарубіжним журналістам, повідомляє прес-служба лідера.
Коментуючи сьогоднішній візит президента Леоніда Кучми в Москву, В.Ющенко сказав, що не виключає, що президент шукає в Росії `поради для пролонгації режиму`.

Інтерфакс-Україна