Засідання Верховного Суду України з розгляду скарги Віктора ЮЩЕНКА на оголошення ЦВК офіційних результатів виборів Президента продовжиться у п`ятницю, 3 грудня, з 10.00.

Як передає кореспондент УНІАН, сьогоднішнє засідання закінчилося дебатами представників В.ЮЩЕНКА і представників ЦВК.

Сторони, як і очікувалося, наголошували на своїх позиціях, які обстоювали впродовж чотирьох днів.

Під час дебатів, серед іншого, представник В.ЮЩЕНКА у суді Микола КАТЕРИНЧУК зазначив: „31 жовтня Центральною виборчою комісією було затверджено єдиний юридичний факт встановлення результатів голосування на виборах Президента. За це волевиявлення громадяни заплатили з державного бюджету 347 млн. грн. І 31 жовтня відбулося справжнє волевиявлення громадян, які реалізували своє конституційне право щодо обрання влади...`.

За його словами, у зв`язку з тим, що постановою Верховної Ради України від 27 листопада була висловлена недовіра ЦВК у зв`язку з неналежним виконанням нею своїх обов`язків, передбачених Конституцією і законами України, `видається неприпустимим повторно доручати їй встановлювати результати виборів Президента. В цій ситуації Верховний Суд України залишається єдиним органом, який може вирішити це питання по суті і встановити результати виборів Президента України... Юрисдикція судів поширюється на всі правові відносини, що виникають у державі`.

Представляючи свою позицію, член ЦВК, що представляє цей орган у суді, Михайло ОХЕНДОВСЬКИЙ сказав: „Я хочу визнати, що ті докази, ті матеріали, які були досліджені судом під час розгляду цієї справи, доводять, що дійсно, відомості, які викладені в протоколі ЦВК по результатам повторного голосування на виборах Президента України, потребують на цей час уточнення з урахуванням рішень судів, які були прийняті після підписання і складання цього протоколу`. Але, на його погляд, `та кількість рішень судів, та кількість виборчих дільниць, рішення про визнання недійсними результатів голосування на яких були скасовані судами, в жодний спосіб не вплине остаточно на баланс голосів між двома кандидатами`.
3 грудня у Верховному Суді планується виступ представників Віктора ЯНУКОВИЧА.

УНІАН