Координатор з безпеки Коаліції `Сила народу`, народний депутат України Євген ЧЕРВОНЕНКО повідомив Службу безпеки України, а також особисто заступника міністра внутрішніх справ, начальника київської міліції Олександра МІЛЄНІНА про те, що 3 грудня готується побиття прихильників Віктора ЮЩЕНКА під будівлею Верховного Суду і на майдані Незалежності, як повідомляє УНІАН.

За словами Є.ЧЕРВОНЕНКА, `СБУ почала працювати`. Депутат сказав, що побиття має відбутися після оголошення рішення Верховного Суду щодо скарги В.ЮЩЕНКА на оголошення ЦВК обраним Президентом України Віктора ЯНУКОВИЧА.

Є.ЧЕРВОНЕНКО наголосив, що `ми весь час готові до провокацій. За весь час з 22 листопада жодного інциденту не було. Будь-які бійки можуть бути лише з боку команди нашого опонента на виборах. Їм пізно `міняти масть`. Є.ЧЕРВОНЕНКО додав, що завтра у опонентів В.ЮЩЕНКА `останній шанс щось зробити`.

На запитання, звідки до нього надійшла ця інформація, депутат зазначив, що `у нас є джерела в таборі влади`.

Є.ЧЕРВОНЕНКО повідомив, що для організації побиття формуються бригади у Донецькій області, але через те, що звідти `багато перекинути не зможуть, то наші опоненти звернулися до губернаторів близьких до Києва областей`.

Частина бригад `буде чартерними рейсами перекинута з Донецька, частина сформована з жителів сусідніх до Київської областей`, повідомляла сьогодні `Українська правда`. У побитті людей будуть використані біти. Момент же підібраний так, щоб у випадку рішення Верховного Суду на користь В.ЮЩЕНКА, зірвати його переговори про проведення переголосування. `У Донецьку чиновники видають з розрахунку по 100 доларів на залученого бійця`, - сказав депутат.

Є.ЧЕРВОНЕНКО пояснив, що люди, які повідомили йому інформацію, вже одержали гроші за виконання поставлених завдань.


УНІАН